25 грудня, на Різдво за Новим стилем, в Україні буде вихідний день. Таким чином 24 грудня у четвер робочий день буде скороченим, а далі українців чекатимуть троє вихідних підряд: 25, 26 і 27 грудня.

Читайте Знай в Google News!

Продовж кількох десятиліть в нашій державі на офіційному рівні святом і вихідним днем було лише Різдво за юліанським календарем (старим стилем), яке 7 січня відзначають православні церкви в Україні. Однак не так давно, а саме ще у 2017 році, влада зробила українцям подарунок і додала ще один вихідний день 25 грудня — Різдво за григоріанським і новоюліанським календарями, яке також у розмовній мові називають католицьким (хоча у це день Різдво також святкують протестанти, частина православних церков світу та інші течії християнства).

Ялинка, фото: ЗНАЙ.UA
Ялинка, фото: ЗНАЙ.UA

Різдво Христове — одне з найважливіших свят для християн різних обрядів. Традиційно воно відзначається саме 25 грудня, у тому числі й православними церквами, які користуються юліанським календарем — просто 25 грудня за юліанським календарем у 2020 році випадає аж на 7 січня 2021 року за григоріанським календарем.

Популярні новини зараз
Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Різдвяний піст 2020: харчування по днях, традиції й дата.

Як повідомляв портал Знай.ua, Закарпатський священник розклав Різдвяний піст 2020 по поличках: як їсти "по-Божому".

Також Знай.ua писав, Мер запитав у тернополян, як зустріти Новий рік у розпал епідемії.