27 листопада для православних християн України розпочався піст — він триватиме аж до 7 січня, Різдва Христового.

Читайте Знай в Google News!

Хоча різдвяний піст і менш суворий за Великий, він все одно дуже потрібний. Піст потрібний для того, щоб очиститися, подумати про свою душу і випробувати свою силу. Саме тому відбуваються обмеження у їжі: коли людина принципово припиняє їсти певні продукти це дозволяє їй переглянути власні погляди про свої сили і свою слабкість. Проте варто пам'ятати, що піст не про обмеження у їжі, а про духовне очищення.

Різдво: джерело: YouTube
Різдво: джерело: YouTube

Тому постарайтеся відкинути дріб'язковість і світські розваги - зосередьтеся на собі, своїх почуттях і своїх стосунках з Богом. Моліться, читайте духовну літературу. Якщо ви маєте проблеми з читанням Біблії або текстів Святих Отців - не біда, спробуйте почитати “Києво-Печерський патерик” - унікальна пам'ятка середньовічної української літератури. Патерик розповідає про життя і дива, які робили отці Києво-Печерської лаври. Таке читання дозволить вам інакше сприймати цю церкву і захотіти відвідати печери, де зберігаються мощі більшості “героїв” патерика.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Цей піст дозволяє їсти рибу кожного дня, крім середи та п'ятниці. Пам'ятайте, що на піст припадає святкування світського Нового Року - подбайте про скромне пісне меню.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Різдвяний піст 2020: харчування по днях, традиції й дата.

Як повідомляв портал Знай.ua, Різдвяний піст 2020: коли буде, календар харчування і чого не можна робити.

Також Знай.ua писав, Як правильно тримати різдвяний піст: поради від дієтологів і священників.