У 2020 році українці зіштовхнулися зі зміною тарифікації за послуги газопостачання: тепер за сам спожитий газ і його доставку до споживача треба платити окремо. Однак з 1 грудня тарифи на розподіл газу зростуть.

Читайте Знай в Google News!

Про це розповідає видання "В час пик".

В структуру тарифу на розподіл газу входять виробничі витрати, втрати природного газу, необхідні для його транспортування по мережах, і матеріальні витрати на організацію діяльності облгазів з ліцензійних послуг для споживачів, а також витрати на оплату праці та інвестиції. Велика частина коштів, що надходять у вигляді плати за цю ліцензовану послугу, витрачаються на виробничу діяльність і оплату праці спеціалістів, які на щоденній основі підтримують роботу газових мереж. Також за ці кошти фінансуються всі необхідні роботи з обліку газу та всі напрямки роботи з споживачами.

Крім того, газорозподільні компанії інвестують в реконструкцію та модернізацію газових мереж і установку лічильників газу для побутових споживачів. Частина коштів спрямовується на придбання технологічного газу, необхідного для транспортування блакитного палива до споживачів під відповідним тиском.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

З 1 грудня 2020 року оператори ГРС встановили такі тарифи для населення

"В час пик"
"В час пик"

"В час пик"
"В час пик"

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, комунальні муки тривають: українців притиснули новими платіжками за газ і тепло

Як повідомляє портал Знай.ua ціни на комуналку в Україні визначатимуть місцева влада: чим можуть здивувати платіжки

Також Знай.ua писав, що хмельничанам сказали, коли включать опалення: перевірте батареї.