У 2020 році українці зіштовхнулися зі зміною тарифікації за послуги газопостачання: тепер за сам спожитий газ і його доставку до споживача треба платити окремо. Однак з 1 грудня тарифи на розподіл газу зростуть.

Читайте Знай в Google News!

Про це розповідає видання "В час пик".

В структуру тарифу на розподіл газу входять виробничі витрати, втрати природного газу, необхідні для його транспортування по мережах, і матеріальні витрати на організацію діяльності облгазів з ліцензійних послуг для споживачів, а також витрати на оплату праці та інвестиції. Велика частина коштів, що надходять у вигляді плати за цю ліцензовану послугу, витрачаються на виробничу діяльність і оплату праці спеціалістів, які на щоденній основі підтримують роботу газових мереж. Також за ці кошти фінансуються всі необхідні роботи з обліку газу та всі напрямки роботи з споживачами.

Крім того, газорозподільні компанії інвестують в реконструкцію та модернізацію газових мереж і установку лічильників газу для побутових споживачів. Частина коштів спрямовується на придбання технологічного газу, необхідного для транспортування блакитного палива до споживачів під відповідним тиском.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

З 1 грудня 2020 року оператори ГРС встановили такі тарифи для населення

"В час пик"
"В час пик"

"В час пик"
"В час пик"

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, комунальні муки тривають: українців притиснули новими платіжками за газ і тепло

Як повідомляє портал Знай.ua ціни на комуналку в Україні визначатимуть місцева влада: чим можуть здивувати платіжки

Також Знай.ua писав, що хмельничанам сказали, коли включать опалення: перевірте батареї.