Колишня очільниця МОЗ Уляна Супрун продовжує активно розвиватися у сфері медичного блогінгу: цього разу лікарка навела кілька прикладів порад з навчального підручника з хімії для учнів 9 класу.

Читайте Знай в Google News!

Відповідний допис був розміщений на сторінці ексочільниці МОЗ у соціальні мережі facebook після того, як українці обурились через абсурдний зміст цієї інформації, абсолютно бездоказові джерела звідки вона походить та на її реальну небезпеку для здоров’я, в МОН зробили кілька заяв, що немає підстав, аби не рекомендувати цей підручник.

Головні "перли" підручника:
“Треба пити водний розчин соди для профілактики онкологічних хвороб та пом’якшення кашлю, відбілювання зубів, лікування грибкових захворювань і хвороб шлунково-кишкового тракту”.

Уляна Супрун, фото: instagram.com/ulanasuprun
Уляна Супрун, фото: instagram.com/ulanasuprun

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Це не просто не допоможе учням навчитися опрацьовувати інформацію та критично її аналізувати, але й нівелює їхню здатність загалом відрізняти правду та фейки. Адже здається, якщо це написано в підручнику — це скоріше за все правда. Невже комусь потрібно писати в книжці дурню, схвалювати її міністерством для навчальної програми, а потім задавати читати учням без обговорення та критичного аналізу інформації", - зазначає Супрун.

Скріншот повідомлення
Скріншот повідомлення

Скріншот повідомлення
Скріншот повідомлення

За словами Супрун, теза про чудодійність соди для здоров’я не витримує критики.
Сода для профілактики та лікування раку — це абсолютно абсурдно, а посилання на сумнівні джерела - там навіть вказано, що інформація була взята з сайту "Всеукраїнська асоціація пенсіонерів". Це жодним чином не може бути адекватним ресурсом, коли йдеться про здоров’я.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Супрун пояснила, як працює Всеукраїнський контакт-центр МОЗ з протидії Covid-19: зберігаємо здоровий глузд.

Знай.ua писав, Українка розповіла про справжній стан лікарень у містах: "Просто якесь гетто..."