29 листопада 2020 року у зоні Операції об'єднаних сил було зафіксоване чергове порушення режиму припинення вогню російськими окупантами. Після рішучої реакції українських бійців ворожа диверсійно-розвідувальна група була вимушена рятуватися втечею, залишивши не тільки особисті речі, а й заборонену Женевською конвенцією зброю.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляє пресслужба ООС на офіційній сторінці у соціальній мережі "Фейсбук"

"Так, у смузі відповідальності однієї із бригад, особовий склад якої виконує бойові завдання неподалік Луганського, зі спостережного пункту було виявлено підхід ДРГ противника до українських позицій.

Злагодженими діями військовослужбовців підрозділів Об’єднаних сил було зірвано намагання ворожих диверсантів провести мінування позицій наших військ та відмовитися в подальшому від виконання диверсійних заходів. Після вогневого контакту противник відійшов", — йде мова у повідомленні.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Відступаючи, противник був вимушений кинути засоби мінування, які, імовірно, планувалося використати для диверсій.

"Під час огляду шляху відступу ворожої ДРГ було виявлено засоби мінування російського виробництва, зокрема три МОН-50 та споряджений касетний контейнер типу КСФ-1 з мінами типу ПФМ-1", — стверджують українські військові.

Касета КСФ-1, фото ООС
Касета КСФ-1, фото ООС

Особливої уваги заслуговує останній з цих вибухових пристроїв, сумнозвісна ПФМ-1 (протипіхотна фугасна міна) "Лепесток", яка заборонена Женевською конвенцією як і всі інші протипіхотні міни. Особливо сумну славу ПФМ-1, яка є майже точною копією американської BLU-43 Dragontooth, здобула під час війни в Афганістані, де її нестандартна форма ставала решулярною причиною смерті та серйозних травмувань дітей.

Вибухові пристрої ворожих диверсантів, фото ООС
Вибухові пристрої ворожих диверсантів, фото ООС

Також українська сторона знайшла й виявлені особисті речі та бронежилети з позивними "Мартин", "Худий" та "Григор", 2 речових мішки, бухта кабелю, 4 магазини, споряджені патронами 5,45 мм.

Окрім того, українським бійцям вдалося збити й ворожий безпілотний літальний апарат типу "Гранат", який входить до комплексу забезпечення дій артилерії "Наводчик 2".

Збитий російськи БПЛА типу "Гранат-1", фото ООС
Збитий російськи БПЛА типу "Гранат-1", фото ООС

"Проведення розвідки з використанням БПЛА свідчить про недотримання ворогом домовленостей, досягнутих під час засідання Тристоронньої контактної групи.

Про зухвалі та підступні дії збройних формувань Російської Федерації та її найманців негайно було повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін", — заявляють у штабі ООС.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, над Донбасом піднявся гул від гранатометів путінських найманців, мужність воїнів ЗСУ вражає.

Як повідомляв "Знай.ua", "злочин щодо армії та національних інтересів": ветеран АТО звинуватив Зеленського у загибелі військових на Донбасі.

Також Знай.ua писав, Молодий військовий помер на Донбасі, недавно гуляли на весіллі: "Вдома ридає вагітна дружина".