Українські захисники часто повертаються додому, а його місце в сім'ї вже зовсім інше. Єдина умова - він стане таким, як раніше – яким вона його знала і з яким успішно функціонувала. От тільки біда, що солдат повернувся іншим.

Читайте Знай в Google News!

Як не дивно і як би дико це не звучало, іноді сім'ї буває легше, коли татко чи син повернувся не зовсім здоровим фізично. Про це йдеться у проекті "Життя після АТО".

Бо тілесні ушкодження хоча б видно, а тому зрозуміло, що "щось не так". З ранами душевними – гірше. Їх звичайним зором не помітиш.

А часто й сам солдат про них нічого толком не може розказати. Бо, оберігаючи своїх рідних, він не стане розповідати, як воно – тримати на руках свого стікаючого кров'ю товариша. Чи як це – вбивати людину, якщо раніше ти навіть курки не міг зарубати. Або лежати на голій землі, молячись на чийсь лист, дитячу іграшку чи фотографію коханої, яка іноді – а буває й таке – давно вже з ним не живе. І що далі?

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

сепаратисти на Донбасі, фото: ТСН
сепаратисти на Донбасі, фото: ТСН

Далі сімейна система всіма доступними їй засобами намагається повернути собі той її елемент, який так сильно змінився за такий короткий проміжок часу. Тобто колишнього воїна – до його попереднього стану. А він назад змінитися вже не може. Тоді система змушена віднайти нове положення рівноваги. Або ж вона розпадається.

Донбас, фото: youtube
Донбас, фото: youtube

На жаль, це теж факт: нерідко після повернення з фронту колишні дружини більше не в змозі жити з бійцями – і йдуть від них. Ідуть, тому що більше їх не розуміють, а тому вже не можуть створити такі відносини, які би влаштовували обох. Або навпаки – воїни самі покидають сім'ї. З цих самих, по суті, причин.

В США солдати, які повернулися з гарячих точок, ще до місяця часу живуть – в умовах режиму і вже звичної їм обстановки – щоб вони повернулися не лише тілом, але й душею. А ми їх, тільки вирвавши з фронту, зразу ж відправляємо у сім'ю, де розгублена дружина не знає, що з ним робити далі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, російські найманці на Донбасі "шпигують" українських героїв мінами: порушують не соромлячись.

Як повідомляв "Знай.ua", Українські воїни потужно вдарили по зубах путінським оркам на Донбасі: бойовики рахують втрати.

Знай.ua писав, російські окупанти на Донбасі стріляють над головами українців з гранатомета: "Готові миттєво"