Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов раптово і без жодного попередження приїхав з перевіркою в одну з лікарень Житомира, де лікують пацієнтів з коронавірусом і виявив там порушення.

Читайте Знай в Google News!

Про результати своєї перевірки міністр написав у Facebook. Степанов відвідав міські лікарні №1, №2 Житомира та обласну клінічну лікарню.

Степанов стверджує, що в перших двох медустановах проблем не було – вони забезпечені киснем, мають запас концентраторів.

"Поспілкувався з кількома пацієнтами. Ніяких проблем з госпіталізацією у них не виникло. З лікарських засобів нічого не докуповують, крім вітамінів. Оптимістично налаштований і медичний персонал, зокрема проблем з надбавками там немає", – зазначив міністр.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Гірше виявилися справи в обласній лікарні Житомира. Так, у лікарні досі не підписаний договір з Національною службою здоров'я, хоча заклад відведено для лікування коронавірусних пацієнтів ще 6 листопада.

Також з'ясувалося, що медзаклад подає несправжню статистику по кисневих точках.

"Подано було 117, в реальності їх 66. Виявилося, що в статистику потрапляють начебто "вільні" кисневі точки, проте вони розташовані у відділеннях, не відведених під лікування COVID-19 (наприклад, реанімаціях, де лікуються хворі з інфарктами або інсультами). Це неприпустимо, адже вони не можуть (!) бути використані під COVID-19", – повідомив міністр.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Лазебна пояснила, що буде з пенсіонерами та пільговиками на час карантину.

Як повідомляв Знай. ua, Україна отримає 4 мільйони вакцин від covid-19, кому дістанеться в першу чергу.

Також Знай. ua писав, що МОЗ порадило забути про ліфти і користуватися сходами, українці відповіли.