В українських підручниках знайшли новий казус: дітям пропонують у програмі української літератури 8 класу поезію Голобородька. А от батьки мають сумніви у доцільності такої поезії...

Читайте Знай в Google News!

Про це написала одна з користувачок соціальної мережі facebook у відомому пабліку "Батьки SOS".

"Добрий вечір, шановні учасники групи. Хочу обговорити доцільність поезії Голобородька у програмі української літератури 8 класу. Щойно мала нещастя познайомитися з творчістю, аналіз якої є в контрольній роботі з укр літ. Приватна школа Очаг, Харків. Твори Голобородька: "З дитинства: дощ", "Теплі слова", "Наша мова", - йде мова у пості.

Скріншот повідомлення
Скріншот повідомлення

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Мама школяра ніяк не можу зрозуміти відтворення настрою ліричного героя, який разом із оточуючим світом отримує насолоду від теплого дощу.

Поезія, що викликала недорозуміння:

"З ДИТИНСТВА: ДОЩ"

Я вплетений весь до нитки у зелене волосся дощу,

вплетена дорога, по якій я іду,

вплетена хата моя, що на горб, як птах,

вплетені прямокутники дерев,

вплетена річка невеличка, як стрічка,

вплетене стадо корів рудобоких під дубами.

А небо вплетене і плете зелене волосся дощу.

Але усім тепло, усі знають - дощ перестане.

І хто напасеться,

хто набігається,

хто нахитається,

хто насидиться на горбі,

хто належиться,

а хто прийде додому у хату, яка наповнена теплом, як гніздо.

Відомо, що до президнтства Володимир Зеленський зіграв головну роль вчителя історії Василя Голобородька в серіалі "Слуга народу".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Шевченко з Дорофєєвою і Монатік з Українкою: дивне сусідство в шкільних підручниках розлютило батьків, "Ви при своєму розумі?"

Як повідомляв портал Знай.ua, Українських школярів годують рекламою під соусом "української мови" - батьки вибухнули від обурень.

Також Знай.ua писав, Тернопільських школярів навчають за книгами з доповненою реальністю, казкові персонажі "вискакують" зі сторінок.