Пропонуємо дізнатися усе про секрети розморожування холодильника. Інструкція із його експлуатація для розморожування - це всього лише кілька кроків, які варто запам'ятати, щоб потім швидше завантажувати у чистий пристрій продукти.

«Норд Софт», «Вестфрост», «Електро-Лайн» та ін .: чи потрібно розморожувати?

Сучасний холодильник комфортний у тому плані, що не вимагає настільки частого розморожування, як його побратим, більш старий апарат для охолодження «похилого віку». На нинішніх моделях уже не намерзають так швидко ледь не брили льоду.

Однак таких холодильників, щоб зовсім не розморожувати, не існує. Це просто міфи, якщо вам кажуть, що цей однокамерний або двокамерний холодильник має систему, що не потребує розморожування. Те ж саме можна сказати про окрему морозильну камеру.

Вузька вона, широка, висока чи низька - габарити тут абсолютно ні до чого. І усі холодильники («Норд Софт», «Полюс», «Вестфрост», «Прайм Техніка» «Електро-Лайн», LG Express Cool або міні-холодильник Burn і т.д.) у результаті використання заморозки усе одно потрібно буде розморожувати.

Просто у кожному випадку в холодильнику є свої приблизні терміни із розморожування. При експлуатації однієї моделі це потрібно робити частіше. Іншої - рідше, третьої - зовсім рідко. Якщо холодильник старий, то вам, звичайно ж, доведеться, розморожувати його хоча б раз на місяць.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Нові моделі не потребують такого частого розморожування. Візьмемо, наприклад, холодильники «ноу фрост». Як крапельний варіант пристрою, тут на задній стінці усе одно утворюється конденсат, який замерзає.

І хоча інструкція із експлуатації, яка йде до продукту, може відзначати, що даний холодильний пристрій розморожування не вимагає, усе одно будьте готові до того, що раз на півроку або раз на рік вам доведеться його розморозити й помити.

Адже складовані продукти й користування холодильником призводять до того, що у ньому поступово накопичується бруд. Дуже важливо, щоб продукти зберігалися у чистоті. Та й лід на системі поступово накопичується.

Як правильно розморозити холодильник, фото - Рexels
Як правильно розморозити холодильник, фото - Рexels

Скільки часу займає розморожування?

Незалежно від того, яка у вас модель або марка холодильника (вбудований двохкомпресорний, із крапельною системою розморожування компресора «ноу фрост» або інший) періодично вам потрібно буде його розморожувати.

Адже навіть, якщо ціна вашого пристрою висока, усе одно його треба помити. То як же швидше це зробити? Чи можна зробити легко й швидко, і всього за кілька хвилин? Адже сьогодні деякі люди у силу своєї зайнятості намагаються заощадити час на робочих домашніх моментах.

Якщо ви вирішили розморозити пристрій, то будьте готові до того, що зробити це всього за кілька хвилин не вийде. Особливо складно розморожувати у деяких холодильниках морозилку.

Потрібно позбутися від льоду, який суттєво зменшує місце у ньому. І навіть вживає ще більшу кількість електроенергії, тому що пристрій при великих наростах льоду збільшує потребу в ній.

Отже, спочатку нам потрібно відключити апарат для охолодження. Поставте температуру всередині холодильника на нуль. А тепер відкрийте морозильну камеру. І дістаньте усе із неї. А також звільніть вміст полиць пристрою.

Для тих, хто планує розморожувати холодильник раз на рік, слід знати, що найбільш оптимальний час, щоб зайнятися цим, - не влітку, а взимку. Адже у такому випадку, якщо ви мешканець квартири, продукти, щоб вони не зіпсувалися, можна винести на балкон. А домочадці приватної оселі можуть тимчасово зберігати їх у затишному від тварин місці на вулиці.

Як правильно розморозити холодильник, фото - Рexels
Як правильно розморозити холодильник, фото - Рexels

Якщо ви не знаєте, куди подіти продукти, можете також придбати термопакет в будь-якому інтернет-магазині. У нього можна буде все необхідне скласти. Попередньо в термопакет потрібно буде додати пакетики з кубиками льоду. Після цього - пакетовані продукти харчування. Після чого можна поставити термопакет в якесь темне місце.

Як правило, заморожуванням користуються більшість людей. Деякі зберігають у холодильнику навіть грудне молоко. Адже молочні, м'ясні та рибні продукти, як правило, псуються швидше за все. Тож плануйте розмороження, якщо ви це робитимите не часто, на холодний період.

Після того, як ви звільните пристрій від продуктів, залиште його на 30 хвилин. Він повинен охолонути. Лід почне танути й стікати. Залежно від конструкції та стану пристрою крижаної шуби може бути багато або трохи.

Для того, щоб вода із холодильника не розтікалася по всьому будинку, підставте миску або піддон. Скористайтеся також великою сухою ганчіркою - розстеліть її біля основи пристрою. Тоді холодильник, що «плаче», пускатиме «свої сльози» більш акуратно.

Щоб не було потопу, приготуйте ганчірку, яка буде добре вбирати рідину. І в міру надходження талої води у ємність (миску або піддон обирайте у залежності від розмірів холодильника) виливайте рідину в раковину.

Час природного процесу танення шуби із льоду може займати цілі години - від трьох до десяти, а то й дванадцяти годин. Однак розмороження цілком реально прискорити. Як це зробити за допомогою підручних засобів, ми зараз вам розкажемо.

Як правильно розморозити холодильник, фото - Рexels
Як правильно розморозити холодильник, фото - Рexels

Як прискорити процес розморожування?

Розморожений холодильник можна помити за допомогою кухонної мочалки, ганчірки та щітки. Але якщо вам потрібно його швидше помити, а лід ще не розтанув і не стік, скористайтеся підручними засобами.

Оскільки камін або електрообігрівач у морозилку ми засунути не можемо, то взяти звичайну грілку із гарячою водою дозволяється. Тепло, що виходить від неї, набагато швидше розтопить шматочки льоду, які замерзли.

Для швидкого розморожування можна також скористатися гарячою від окропу парою. Візьміть будь-яку ємність, що підходить для вашої морозилки за розмірами. Налийте у неї окропу. І поставте у холодильник. Пари допоможуть швидше розморозити його.

Крім цього, можна набрати гарячої води у пульверизатор. І набризгать на холодну кірку льоду на «стелі» морозильної камери. Але будьте обережні з такими процесами. Адже гарячі пари можуть пошкодити внутрішнє покриття, тому спостерігайте за «снігом» у холодильнику.

Коли він розтане, ємність із окропом потрібно обов'язково вийняти. І припинити бризкати із пульверизатора, коли ви побачите, що вже залишився тоненький шар крижаного наросту. Мінусом кроплення із пульверизатора є те, що вам доведеться прибирати усе більше води.

Адже у когось у результаті розморожування виходить ледь не ціла діжка води із розмороженого холодильника. Причини того, скільки льоду на ньому, залежать від різних аспектів: моделі холодильника, його віку, компресора і т.д.

Для очищення від бруду в холодильнику в побуті використовують навіть продукти, які є практично у кожній оселі - лимон, соду, оцет. Можна також мити спеціальними засобами, які продаються у магазинах. Обирайте екологічні, щоб «хімія» не проникала згодом у продукти.

У побуті застосовують навіть фен або тепловентилятор для того, щоб прискорити процес розморожування пристрою. Відгуки користувачів свідчать про те, що вони направляють потоки гарячого повітря на крижаний покрив.

Як правильно розморозити холодильник, фото - Рexels
Як правильно розморозити холодильник, фото - Рexels

Але тут потрібно бути дуже акуратними й доситьобережними. Адже ненавмисне зіткнення із водою електрообладнання, яке у даний момент працює від мережі, може бути небезпечним і зашкодить вам.

Щоб морозильний відсік і весь холодильник у цілому прослужив вам вірою й правдою тривалий період часу, і вам не довелося віддавати його у ремонт, не забувайте про деякі прості правила.

Що не можна робити при розморожуванні?

Відгуки користувачів свідчать також про те, що надмірна старанність із зменшенні часу в розморожуванні холодильного пристрою може призвести до його поломки й подальшого ремонту.

Під час розморожування охолоджуючого апарат заборонено:

  • Використовувати якісь металеві предмети для розколу льоду. Наприклад, ложки, виделки, ножі. І навіть пластикові тверді прилади можуть залишити на емалі холодильника подряпини. Не потрібно відскоблювати усе за допомогою ножа. Найкраще, щоб усе відбувалося природним чином.
  • При використанні гарячих парів або гарячих потоків повітря у жодному разі не направляйте їх на ущільнювачі. Зважаючи на це, гумка може пересохнути. І згодом перестане виконувати свої прямі функції призначення.
  • Будь-які фізичні зусилля можуть призвести до поломки й несправності холодильника. Якщо наносити удари якимось предметом по шматочках льоду із метою збити їх, теж будуть небажаними.

У такому випадку ви можете порушити теплоізоляцію. У результаті пошкодиться контур. І якщо буде витік холодоагенту, тоді пристрою знадобиться ремонт. І тут без фахівця не обійтися.

Як правильно розморозити холодильник, фото - Рexels
Як правильно розморозити холодильник, фото - Рexels

Таким чином, недбале розморожування може призвести до ремонту холодильника, необхідності заміни ущільнювачів і т.д. Зважаючи на це, налаштуйтеся на те, що процес із розморожування повинен зайняти як мінімум 3 години.

Отже, найкраще, якщо крига поступово розморозиться сама. А вам залишиться тільки прибрати зайву рідину. І протерти увесь пристрій сухою ганчіркою. Не забувайте, що крапельки води, які залишаться, тут же перетворяться на лід.

До речі, сьогодні у продажу навіть є спеціальні засоби, що прискорюють процес розморожування. Необхідно розпорошити засіб на снігове покриття у пристрої. Такі спреї є своєрідним «антидобривом» для льоду.

Тобто спецзасоби прискорюють процес танення крижаних брил. При цьому не завдають пристрою шкоди. І будуть нешкідливими, а також нетоксичними для подальшого використання й зберігання продуктів харчування у ньому.

І якщо ви завжди занадто поспішайте, тоді скористайтеся вищенаведеними рекомендаціями. І нехай ваш холодильник працює довго та справно!

Фото

Як правильно розморозити холодильник, фото - Рexels
Як правильно розморозити холодильник, фото - Рexels

Як правильно розморозити холодильник, фото - Рexels
Як правильно розморозити холодильник, фото - Рexels

Як правильно розморозити холодильник, фото - Рexels
Як правильно розморозити холодильник, фото - Рexels

Як правильно розморозити холодильник, фото - Рexels
Як правильно розморозити холодильник, фото - Рexels

Як правильно розморозити холодильник, фото - Рexels
Як правильно розморозити холодильник, фото - Рexels

Відео