В Україні з приходом жовтня кількість вакансій від роботодавців різко впала на цілих 13%. За словами експертів, незважаючи на те, що загальна кількість вакансій по країні падає, пропозиції зі сфери ІТ та кількість даних працівників зростає.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу "OpenDataBot".

Інфографіка: Опендатабот
Інфографіка: Опендатабот

Так, на сайті з пошуку роботи Work.ua розміщено 48 653 активних вакансії, місяць тому їх було 56 000. Аналогічна динаміка спостерігається і на сайті Jooble. Тут на початку жовтня було 143703 вакансії, а станом на 26 листопада - 120 236.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

Українці, фото: Unian
Українці, фото: Unian

"Щоосені ми спостерігаємо спад кількості вакансій. Аналогічна ситуація відбувалася і в 2019 році. Можна навіть зазначити, що цього року спад відбувається плавно", - коментує Артур Міхно, офіційний представник Work.ua.

Інфографіка: Опендатабот
Інфографіка: Опендатабот

Найбільше падає кількість вакансій у сфері заходів громадського харчування: офіціанти, кухарі, бариста, продавці пива, а також такі спеціальності, як складальники, експедитори, прибиральниці, комплектувальники та різноробочі. У топі затребуваності на ринку праці натомість виявилися фармацевти, автослюсарі, інтернет-маркетологи, швачки та кур'єри.

Інфографіка: Опендатабот
Інфографіка: Опендатабот

Тим часом кількість вакансій на ринку IT зростає. Минулого тижня на сайті Djinni шукали 13106 IT-фахівців - це на 7% більше, ніж за тиждень до того. Зростає також і кількість вакансій працівників за кордоном.

В Україні точно введуть локдаун, питання тільки - коли: ще в грудні, або вже з Нового року. Зараз влада обговорює часові межі жорстких обмежень - їх можуть ввести ще в грудні або на початку січня - з 2 числа. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов в ефірі телеканалу "Україна 24".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, українці отримають допомогу на дітей: кому і на яку суму розраховувати.

Як повідомляв Знай.uа, Е-лікарняний в Україні запустять у 2021 році: переваги та принцип роботи.

Знай.uа писав, накопичувальні пенсії: новий податок і виплати українцям під питанням.