Скандально відома українська дитяча письменниця Лариса Ніцой, яка в останні кілька років активно заявляє про свою громадянську і політичну позицію, міцно взялася за тему української мови, а точніше за її використання військовими ЗСУ.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки новій публікації Лариси Ніцой в мережі Facebook.

Публікація Лариси Ніцой, скріншот: Facebook
Публікація Лариси Ніцой, скріншот: Facebook

"Усі блокпости, які ми проїжджали, розмовляли з нами російською. Окрім одного. Одного (!). Ну уявіть, що ми їдемо вночі і заблукали. Під'їжджаємо до блокпосту, а там: - Здраствуйтє. Куда єдєм? - це кажуть мені, яка у штрафних списках і якій в'їзд в московію заборонений. Як мені реагувати на це "здраствуйтє" на блокпостах? Якого чорта на українських блокпостах роблять московити? Чому я чую це "здраствуйтє" замість українського доброго милого "добрий день", "добрий вечір", "вітаю". Ну от що це за хрінь така?, - задається таким питанням Лариса Ніцой.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Лариса Ніцой, фото: facebook.com/larysa.nitsoi
Лариса Ніцой, фото: facebook.com/larysa.nitsoi

Ось, що на це відповідають підписники і просто користувачі мережі: "Цікаво, чи проводили наукові дослідження, якою мовою спілкуються в офісах Києва та інших великих містах України?"; "Хіба можна таке уявити в цивілізованій країні? Наприклад, в Болгарії, не кажучи вже у Німеччині."; "Для цієї справи є українська, ще вивчу кримсько-татарські привітання, англійські (так вчила німецьку), то й достатньо для старої, щоб відповісти...".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, Ніцой побувала на епохальній події, яку обійшли ЗМІ: "Ми ще давніша нація".

Як повідомляв Знай.uа, Ніцой накинулася на владу через локдаун в Україні: "Мавпи!".

Знай.uа писав, Ніцой розповіла, чим обернеться скасування ЗНО з мови та літератури: "не математика формує громадянина України".