Глава МОЗ Максим Степанов запропонував правительству ввести жорсткий локдаун на 3 тижні з початку січня. Про це він розповів під час брифінгу в п'ятницю, 4 грудня.

Читайте Знай в Google News!

Степанов вважає, що повний локдаун до кінця грудня вводити не має сенсу, тому що медична система країни на даний момент витримує навантаження.

Він переконаний, що збільшення навантаження на медичну сферу очікується наприкінці січня. Це пов'язано з тим, що крім коронавірусу збільшиться захворюваність на грип.

Саме з цієї причини до цього періоду необхідно підготувати систему і підійти з мінімально можливими цифрами щодо захворюваності коронавірусом і госпіталізації.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Максим Степанов, скріншот: Facebook
Максим Степанов, скріншот: Facebook

Раніше повідомлялося, що в Україні замість локдауна може бути введений посилений карантин з 2 по 23 січня. Відзначається, що в Кабінеті міністрів і офісі президента підтвердили можливість січневого сценарію, але наполягають, що конкретні дати ще не визначені.

"Остаточного рішення немає, Це один з 3-4 робочих варіантів", – сказав співрозмовник видання в Кабміні.

За словами джерела видання, мова йде саме про посилений карантин, а не про локдаун. Логіка такого варіанту в тому, що в січні ділова активність і так різко падає. Співрозмовник видання додав, що ідею з посиленням обмежень вже після Нового року нібито підтримує президент Володимир Зеленський.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, локдаун замінять посиленим карантином, в уряді назвали дати введення обмежень.

Як повідомляв Знай. ua, Степанов пояснив гостру необхідність локдауну на 3 тижні.

Також Знай. ua писав, що МОН поставив батьків перед фактом про роботу дитсадків і шкіл, головне дотримуватися правил.