Міністр охорони здоров'я Максим Степанов зробив заяву, що в Україні не планують поки що проводити масове тестування на коронавірус. Але збільшать кількість щоденних тестів на коронавірус.

Читайте Знай в Google News!

Про збільшення обсягів тестування Експрес-тестами він розповів в ефірі телеканалу"Україна 24".

"Ніхто в Україні не готується вводити масове тестування (на коронавірус-ред.), тобто тотальне. Ми говоримо про нашу стратегію тестування, яка називається-збільшення кількості тестувань за рахунок експрес-тестів, які ми будемо робити. І від цієї стратегії ніхто не планує відходити", - підкреслив Степанов.

Максим Степанов, скріншот: Facebook
Максим Степанов, скріншот: Facebook

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Степанов вважає, що повний локдаун до кінця грудня вводити не має сенсу, тому що медична система країни на даний момент витримує навантаження.

Він переконаний, що збільшення навантаження на медичну сферу очікується наприкінці січня. Це пов'язано з тим, що крім коронавірусу збільшиться захворюваність на грип.

Саме з цієї причини до цього періоду необхідно підготувати систему і підійти з мінімально можливими цифрами щодо захворюваності коронавірусом і госпіталізації.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, локдаун замінять посиленим карантином, в уряді назвали дати введення обмежень.

Як повідомляв Знай. ua, Степанов пояснив гостру необхідність локдауну на 3 тижні.

Також Знай. ua писав, що МОН поставив батьків перед фактом про роботу дитсадків і шкіл, головне дотримуватися правил.