Українські захисники продовжують контролювати ситуацію в районі проведення Об'єднаних сил. Обстановка там залишається стабільною.
Наші воїни виконують завдання за призначенням в повному обсязі, дотримуючись домовленостей, які були досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи 22 липня 2020 року. Про це повідомляє прес-штаб ООС в ранковому зведенні в соціальній мережі Facebook.
Читайте Знай в Google News!
У повідомленні йдеться про шість зафіксованих фактів порушення режиму припинення вогню, за минулу добу, 5 грудня.

"Так, у бік українських позицій недалеко від населеного пункту шуми, противник вів вогонь з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, а також стрілецької зброї. А поблизу Водяного-застосував протитанкові ракетні комплекси. Не було спокійно і в передмісті Авдіївки та поблизу Південного", - йдеться в повідомленні.

ООС, скріншот: Youtube
ООС, скріншот: Youtube

Російсько-окупаційні війська в районі останніх згаданих населених пунктів відкривали вогонь з підствольного гранатомета і стрілецької зброї. У районі Авдіївки та Мар'їнки — використовувалася і снайперська зброя. Тому українським захисникам належало завдати у відповідь вогонь, яким і вдалося зупинити зухвалі дії ворожих снайперів на обох напрямках.
В результаті ворожих пострілів не зафіксовано бойових втрат і поранень серед особового складу Об'єднаних сил. Представники ОБСЄ вже повідомлені про порушення режиму припинення вогню збройними формуваннями Російської Федерації через українську сторону СЦКК.

"Від початку поточної доби, 6 грудня, вздовж лінії розмежування спостерігається тиша, порушень домовленостей в районі проведення операції не виявлено. Перебуваючи напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні дії противника, підрозділи Об'єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Слава Україні!", - підсумували в повідомленні.

Скріншот: facebook.com/pressjfo.news
Скріншот: facebook.com/pressjfo.news

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, український воїн "зловив" ворожу кулю: окупанти стріляють з гранатометів прямо з ранку.

Як повідомляв "Знай.ua", російські найманці на Донбасі "шпигують" українських героїв мінами: порушують не соромлячись.

Знай.ua писав, Російські окупанти на Донбасі стріляють над головами українців з гранатомета: "Готові миттєво"