Проект держбюджету - 2021-це прожект фантазій уряду, більшість з яких залишаться недофінансованими через величезний дефіцит коштів. Про це написав екс-депутат Борислав Береза на своїй сторінці в Facebook.

"Всім очевидно, що це ніякий не проект, а прожект. Навіть по-іншому скажу-прожект фантазій. Дефіцит державних коштів такий, що більшість з цих "фантазій" в кращому випадку виявляться недофінансованими, в гіршому – залишаться намірами, відображеними на папері. Кабмін і депутати займаються будівництвом "потьомкінських сіл", – написав Береза.

Так, за його словами, в проект держбюджету-2021 за пропозицією Мінекономрозвитку заклали 110 млн грн на дивний проект зі створення «Центрів креативної економіки».

"Що це?!!! У нас креативна економіка і без всяких Держінвестицій розвивається семимильними кроками. Одні інвестняни чого варті! І у експертів немає впевненості, що в наступному році вистачить грошей на медицину і армію, а #моносброд намагається сотню лямів на креативників якихось витратити»,-зазначив Береза.

Не менш підозрілим, на його думку, є стаття про виділення в наступному році з держбюджету 500 млн грн на широкосмуговий доступ до Інтернет в селах. Політик підкреслив недоцільність вирішення цього завдання за рахунок державних коштів, прогнозуючи, що гроші просто будуть вкрадені.

"Є приватні провайдери і завдання держави створити умови і стимули для їх роботи, а не закопувати в землю пів Ярду. Або просто хтось вирішив закінчити свою епоху бідності за рахунок бюджету? Тим більше що держава найгірший з власників і абсолютно неефективно в якості управлінця. Нагадаю, що раніше вже виділяли 700 млн на схожу програму – цифровізації сільських шкіл. У підсумку за підсумками року освоєними виявилися лише 14 млн. 14 з 700!» ,- написав Береза.

На думку політика, в нинішніх умовах кризи, держава повинна максимально економно витрачати кошти і не фінансувати сумнівні проекти.

"Потрібно не бюджетними грошима на прожекти розкидатися, а рухатися по шляху максимальної економії та ефективності. Особливо в кризовий рік, коли кожна копійка державних грошей повинна бути під найжорстокішим громадським контролем», - підкреслив Береза.

Нагадаємо, Кабінет міністрів подав до Верховної Ради проект закону» Про державний бюджет на 2021 рік " до другого читання, розгляд законопроекту в парламенті планується 15 грудня.