На сторінці Центру дослідження судової практики в Facebook з'явилася публікація, в якій після певної історії читачам запропонували відповісти на чотири питання.
Ситуація полягає в запрошенні дівчини на побачення, спробі її вразити і подальшому розчаруванні і участі в ДТП.
Читайте Знай в Google News!
"Хлопець запросив дівчину на побачення. З метою вразити її купив величезний букет троянд, цінний подарунок, позичив у приятеля авто класу люкс, на якому приїхав на зустріч. Дівчина не прийшла-передумала. Почекавши кілька годин, перебуваючи в поганому настрої через те що побачення не відбулося, хлопець поїхав додому. Однак по дорозі потрапив у ДТП, за результатами якого авто було сильно пошкоджено, а сам він опинився в лікарні", — йдеться в повідомленні.
Далі хлопець звертається до юриста за порадою, чи може він відшкодувати моральний і матеріальний збиток за результатами невдалого побачення. Перше питання, в роздумі юриста, полягає в спробі зрозуміти, про що свідчить узгоджене іншою стороною запрошення на побачення. Серед варіантів відповіді виділено виникнення зобов'язальних відносин, укладення договору в усній формі і свій варіант.

Друге питання полягає в тому, чи слід дівчині взагалі відшкодовувати що-небудь — вартість квітів, подарунка, ремонту авто, лікування хлопця в лікарні і моральну шкоду-оскільки саме вона є винною у виникненні шкоди, якої б не було, якби вона належним чином виконала взяте на себе зобов'язання щодо явки на побачення, тільки вартість троянд і подарунка, оскільки саме ці речі викуповуються для неї хлопцем, тільки вартість квітів, оскільки їх не можна повернути продавцеві, на відміну від "цінного подарунка", нічого не повинен відшкодувати, оскільки Умовами побачення з її боку не було передбачено обов'язкову понесені шкоду несе особа, яка стала ініціатором відповідних витрат) або свій варіант.
Також юрист замислюється про пораду, який необхідно дати хлопцеві. Серед них виділяється пропозиція більше не запрошувати цю дівчину на побачення, одужувати, укладати письмову нотаріально завірену угоду при запрошенні дівчини на побачення, яке передбачатиме правові наслідки можливих збитків, завданих таким побаченням або свій варіант.
"4. Поради дівчині: А) мати совість; Б) не погоджуватися на побачення; В) одужувати; Г) Ваш варіант", — йдеться в повідомленні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, горе-бізнесменшу спіймали на гарячому, здавала українців у "рабство" за копійки: "Кому ще на заробітки?"

Як повідомляв "Знай.ua", депутати Порошенка заїхали в багатоповерхівку на Гелендвагені: витівка потрапила на відео.

Знай.ua писав, комунальники Буряка розплатилися за "моральну шкоду" рибою

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще