У 2021 році кількість осіб, які отримуватимуть субсидії на оплату комунальних послуг не скоротитися, а порядок отримання субсидій спростять. Про це розповіла Міністр соціальної політики Марина Лазебна в ефірі телеканалу "Україна24".

Лазебна розповіла в ефірі, що знімуть деякі бар'єри, які заважали претендувати на допомогу від держави. І відповіла на запитання, чи скоротиться кількість одержувачів субсидій у 2021 році.

"Так неправильно говорити. Коли ми готували проект бюджету, ми дивилися за тими цінами, які були за півріччя 2020 року – на газ, електроенергію – все те, що йде в основу платіжки, за якою потім отримують субсидію. Якщо цих грошей буде не вистачати, то обов'язково бюджет буде цю програму збільшувати".

Глава Мінсоцполітики підкреслила, що формула і програма субсидій не змінюється – "більше того, ми її спрощуємо".

Нарахування субсидій, кадр з відео
Нарахування субсидій, кадр з відео

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Якщо сьогодні людина каже, що не може платити, не дають субсидію, тому що у нього прописаний син, який працює за кордоном, то ми все зняли. Якщо там є люди, які прописані, але не проживають, ми знімаємо бар'єр. Крім того, раніше було таке, що "покажи, яка твоя опалювальна норма". А у людини перший поверх опалюється, а є якась прибудова, яка не опалюється, йому беруть загальну площу цієї будови. Ми це теж все знімаємо. Ця практична реалізація програми субсидій показала, де люди страждають, не можуть увійти в програму, ми всі скомпонували і зробили проект постанови, він вже прийнятий, я сподіваюся, що людей зайде більше, тобто ми, навпаки, хочемо більше субсидій", - заявила вона.

Лазебна повідомила, що сьогодні на субсидії з держбюджету "36,6 млрд грн поки є", і запевнила, що в Мінсоцполітики "чекають всіх, кому важко".

Нагадаємо, субсидії в Україні, змінено порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

Як повідомляв Знай.uа, в Україні вдосконалили призначення пільг та субсидій на оплату комуналки.

Також Знай.uа писав, що зліт податків і нові субсидії, в Мінсоцполітики розповіли про долю держвиплат на 2021 рік.