Держекоінспекція братиме участь у міжнародних проектах щодо поліпшення практик сільського господарства, лісництва та рибальства для здійснення максимально ефективного екологічного нагляду та контролю. Це стане можливим завдяки відновленню співпраці з Продовольчою і сільськогосподарською організацією ООН.

«Разом з координатором ФАО з питань зв'язку з Урядом та донорами в Україні Михайлом Малковим і представником Департаменту економічної дипломатії МЗС України Владиславом Мушкою обговорили проблеми у сфері контролю природоохоронного законодавства щодо водних об'єктів, лісового фонду, грунтів (зокрема використанням пестицидів), також розглянули можливості сприяння Інспекції у їх вирішенні», - проінформував голова ДЕІ Андрій Мальований.

Він окреслив основні рішення, які потрібні ДЕІ для розв'язання проблемних питань у сфері контролю за дотриманням природоохоронного законодавства.

«Йдеться про:
- запровадження системи «Електронний інспектор» для оптимізації процесів проведення перевірок;
- оновлення матеріально-технічної бази ДЕІ;
- посилення співпраці з міжнародними партнерами для обміну досвідом», - пояснив Андрій Мальований.

За словами посадовця, координатор програм розвитку ФАО пообіцяв сприяти інтеграції ДЕІ в міжнародну природоохоронну спільноту.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще